6 Συμπεριφορές Γονέων που Εμποδίζουν τα Παιδιά από την Επιτυχία
Τα Υπερ-φροντίζετε   Το να κάνετε εσείς οποιαδήποτε δουλειά η οποία θεωρείται αγγαρεία για το παιδί σας, όπως για παράδειγμα το να του στρώνετε... 6 Συμπεριφορές Γονέων που Εμποδίζουν τα Παιδιά από την Επιτυχία


Τα Υπερ-φροντίζετε

 

Το να κάνετε εσείς οποιαδήποτε δουλειά η οποία θεωρείται αγγαρεία για το παιδί σας, όπως για παράδειγμα το να του στρώνετε το κρεβάτι, να μην του επιτρέπετε να πλύνει τα πιάτα ή να βάλει πλυντήριο και άλλα,  είναι μία από τις γονικές συμπεριφορές που εμποδίζει τα παιδιά από το να λειτουργήσουν σωστά στη μετέπειτα πορεία τους ως ενήλικες.

 

Τα Αποθαρρύνετε να δοκιμάσουν Νέα Πράγματα

 

Μερικές φορές οι γονείς έχουν τις καλύτερες προθέσεις όταν εφαρμόζουν στα παιδιά τους μία περιοριστική συμπεριφορά όσον αφορά στο να δοκιμάσουν τα παιδιά τους μία νέα δεξιότητα. Οι περισσότεροι γονείς που το κάνουν αυτό έχουν την πεποίθηση ότι το παιδί τους θα αποτύχει σε αυτή τη δεξιότητα και το αποτρέπουν από το να την δοκιμάσει.

Ωστόσο, η αποτυχία είναι επίσης ένα μέρος της ζωής και της μάθησης και βοηθάει το παιδί να μάθει να την αντιμετωπίζει με θετικό τρόπο κάτι που  είναι σημαντικό για την επιτυχία του αργότερα στη ζωή.

 

Επαινείτε τα παιδιά σας Υπερβολικά

 

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το να επαινείτε υπερβολικά τα παιδιά σας τα εμποδίζει από το να είναι επιτυχημένα. Το να τα παινεύετε για πράγματα που ήδη έχουν κατακτήσει και με τα οποία έχουν εξοικειωθεί δεν θα τους δώσει κίνητρα για να προσπαθήσουν να εξελιχθούν και να κατακτήσουν και άλλα καινούρια πράγματα στη ζωή τους. Να εστιάζετε τους επαίνους σας στα σημαντικά πράγματα του παιδιού σας όπως στην εκπαιδευτική του απόδοση.

 

Είστε Ελεγκτικοί στα παιδιά σας

 

Το να ελέγχετε την κάθε κίνηση του παιδιού σας δεν είναι μόνο ενοχλητικό, αλλά οδηγεί το παιδί σε ένα ατυχές συμπέρασμα : Οι γονείς μου δεν πιστεύουν στην ικανότητά μου να τα καταφέρω μόνος μου!  Δυστυχώς, αυτή η τακτική οδηγεί τα παιδιά να μην βασίζονται στις δικές τους ικανότητες, να γίνονται ανασφαλή και να παίρνουν λιγότερα ρίσκα στη ζωή τους.

 

Είστε πολύ αυστηροί μαζί τους

 

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο College του Λονδίνου διαπίστωσε ότι η σκληρή ανατροφή των παιδιών είχε επιπτώσεις στο επίπεδο του αυτο-ελέγχου των παιδιών και ότι οι επιπτώσεις αυτές διήρκεσαν και συσχετίζονταν με προβλήματα συμπεριφοράς στη μετέπειτα πορεία τους. Το αποτέλεσμα της σκληρής, αυστηρής και περιοριστικής συμπεριφοράς των γονιών απέναντι στα παιδιά είναι το χαμηλότερο επίπεδο αυτό-ελέγχου του παιδιού. Επιτρέποντας στα παιδιά, ειδικά καθώς μαθαίνουν να διαχειρίζονται τη συμπεριφορά τους εντός εύλογων ορίων, να βιώνουν όλο και μεγαλύτερες ελευθερίες είναι απαραίτητο ώστε να είναι επιτυχημένα.

 

 

Δεν επικοινωνείτε μαζί τους όσο θα έπρεπε

 

Η υγιής σχέση γονέα-παιδιού είναι αμοιβαίως ωφέλιμη τόσο για παιδιά όσο και για τους ενήλικες .Μια ισορροπία του δούναι και λαβείν νωρίς σε μια σχέση είναι ένας από τους καλύτερους προγνωστικούς παράγοντες στην επιτυχία της παιδικής ηλικίας και της ενήλικης ζωής τους αργότερα. Για να οικοδομήσουμε αυτή τη σύνδεση,  πρέπει να υπάρχει ειλικρινής συζήτηση για τις απογοητεύσεις, τις ανησυχίες, και τα πράγματα που αναστατώνουν το παιδί ώστε να το βοηθήσουμε να μάθει για τα αρνητικά συναισθήματα και πώς να τα διαχειρίζεται, χωρίς να τα καταπνίγει.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας www.cosmo-scope.com το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.