‘Αλατα Epsom: Ισχυρό και Φθηνό Αποτοξινωτικό με Φοβερά Οφέλη και Πώς να το Χρησιμοποιήσεις
Δεν μπορώ να μην εκθειάσω τα άλατα έπσομ. Είναι ένας θησαυρός με πολύ χαμηλό κόστος και υπεράριθμες χρήσεις και μπορείς πολύ εύκολα να τα... ‘Αλατα Epsom: Ισχυρό και Φθηνό Αποτοξινωτικό με Φοβερά Οφέλη και Πώς να το Χρησιμοποιήσεις


Δεν μπορώ να μην εκθειάσω τα άλατα έπσομ. Είναι ένας θησαυρός με πολύ χαμηλό κόστος και υπεράριθμες χρήσεις και μπορείς πολύ εύκολα να τα βρείς είτε σε online shop είτε στα φαρμακεία.

 

Τα άλατα Έπσομ είναι θειικό μαγνήσιο και έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων από πολυάριθμους πολιτισμούς για αιώνες. Τα οφέλη τους είναι εκπληκτικά για την υγεία και αποτελούν εξαιρετικό τρόπο για να διώξετε το στρες και να αποτοξινώσετε ολόκληρο το σώμα σας!

 

 

Χρησιμοποιείστε τα εάν έχετε Ανεπάρκεια Μαγνησίου ή στην Πρόληψη Ανεπάρκειας Μαγνησίου:

 

Περισσότερα από 325 ένζυμα στο σώμα μας απαιτούν μαγνήσιο για να λειτουργήσoυν σωστά. Το Μαγνήσιο διεγείρει τη λειτουργία των νεύρων και των μυών,  περιορίζει τη φλεγμονή και βελτιώνει την οξυγόνωση και τη ροή του αίματος. Η Ελλείψη σε μαγνήσιο μπορεί να προκαλέσει σημαντική βλάβη στα νεύρα που εκδηλώνονται με συμπτώματα που σχετίζονται με την κατάθλιψη.

 

Το θειικο μαγνησιο είναι μία ανόργανη ουσία που μπορεί εύκολα να απορροφηθεί από το δέρμα μας και να μπει στην κυκλοφορία του αίματος.

 

Ακριβώς όπως το δέρμα μας ιδρώνει για να αφαιρέσει τις τοξίνες μέσω των πόρων μας, αυτοί οι ίδιοι πόροι επιτρέπουν επίσης στο θειικό μαγνήσιο να εισχωρήσει μέσα!

 

Όταν μουλιάζετε σε νερό μπανιέρας που περιέχει άλατα Epsom συμβαίνει η διαδικασία της όσμωσης η οποία καθαρίζει το σώμα σας.

 

Κάνοντας λουτρό με άλατα Epsom καθημερινά, βοηθάει στην ανακούφιση συμπτωμάτων απο   άγχος , ευερεθιστότητα και επίσης βοηθά στη βελτίωση του ύπνου.

 

 

Είναι επίσης πολύ αποτελεσματικά στην δυσκοιλιότητα:

Τα άλατα Εpsom καθαρίζουν όχι μόνο το παχύ έντερο, αλλά και το λεπτό. Αυτή η αποτοξίνωση ίσως κριθεί αναγκαία για όσους εμφανίζουν δυσαπορρόφηση, χρόνια συμφόρηση στα νεφρά και την ουροδόχο κύστη, σοβαρή δυσκοιλιότητα.

«Επί μία εβδομάδα, αναμείξτε ένα κουταλάκι του τσαγιού άλατα Epsom (θειικό μαγνήσιο) με ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Πίνετε το μείγμα αμέσως μετά την πρωινή έγερση, σε καθημερινή βάση. Αυτή η μορφή «υποκλυσμού» καθαρίζει όλη την πεπτική οδό, συνήθως μέσα σε μία ώρα, αφού ενθαρρύνει το έντερο να αφοδεύσει πολλές φορές. Αποβάλει την πλάκα και τα υπολείμματα τροφής από τα τοιχώματα του παχέος εντέρου, καθώς και τυχόν παράσιτα. Τα κόπρανα θα είναι διαρροϊκά όσο θα υπάρχουν απόβλητα που πρέπει να απομακρυνθούν, και αποκτούν πιο φυσιολογικό σχήμα και υφή αφού καθαρίσει όλη η εντερική οδός. Αυτή η θεραπεία μπορεί να εφαρμόζεται δύο φορές το χρόνο.

Στην αρχή, και όποτε το έντερο αποβάλει μεγάλες ποσότητες αποβλήτων και τοξινών, μπορεί να έχετε αέρια, μετεωρισμό, ακόμη και κράμπες. Η γλώσσα σας μπορεί να καλυφθεί με λευκό επίχρισμα και να είναι παχύτερη του φυσιολογικού. Αυτό αποκαλύπτει εκτεταμένη εντερική αποτοξίνωση.

Ορισμένοι έχουν διατυπώσει ανησυχίες ότι τα άλατα μπορεί να είναι επιβλαβή για τα νεφρά και να επηρεάσουν αρνητικά την πίεση. Στα 35 χρόνια που συνιστώ τα άλατα Epsom, ουδέποτε διαπίστωσα παρενέργειες. Έχω δει να έχουν μόνο ευεργετική δράση.

Ωστόσο, τα άλατα Epsom, σε αντίθεση με τα οξείδια του μαγνησίου, έχουν υπακτικές ιδιότητες, που σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ. Αν λαμβάνετε συνταγογραφημένα φάρμακα (μολονότι έχουν ελάχιστες γνωστές αντιδράσεις κατά τη συγχο-ρήγηση με φάρμακα), είναι προτιμότερο να καταφύγετε σε άλλες μεθόδους εντερικής αποτοξίνωσης.


Μη λαμβάνετε θειικό μαγνήσιο ως υπακτικό αν υποφέρετε από στομαχό – πονο ή ναυτία, παρεκτός αν σας το συστήσει ο ιατρός σας…»

Andreas Moritz – Το Πλήρες Βιβλίο της Εναλλακτικής Ιατρικής Τόμος Ι…

 

Τα Λουτρά με άλατα Epsom μειώνουν τη φλεγμονή

Έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν πολλές καταστάσεις που σχετίζονται με φλεγμονή. Τα Καθημερινά λουτρά με άλατα Epsom μπορεί να θεραπεύσουν την αρθρίτιδα,  τους μύκητες των ποδιών, μώλωπες, διαστρέμματα, και να χαλαρώσουν τους πονεμένους μύες. Τα άτομα που αγωνίζονται με χρόνιες ασθένειες μπορούν επίσης να βρουν ανακούφιση από τον πόνο με τα λουτρά Epsom. Αυτό οφείλεται στη φυσική ικανότητα των αλάτων  να τραβάνε έξω τις βλαβερές τοξίνες.

Ωστόσο, δεν πρέπει να κάνετε λουτρά αν είστε έγκυος, έχετε ανοιχτές πληγές ή εγκαύματα στο δέρμα σας, ή αν είστε σοβαρά αφυδατωμένοι. Οι άνθρωποι που πάσχουν από καρδιαγγειακή νόσο θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτούν το γιατρό τους.

 

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΛΟΥΤΡΑ EPSOM :

Αρχικά, θα πρέπει να τα κάνετε σε κάποια χαλαρωτική για εσάς ώρα της ημέρας γιατι θα χρειαστεί να μουλιάσετε στο νερό για τουλάχιστον 40 λεπτά.

Μέσα στα πρώτα 20 λεπτά της θεραπείας, τα άλατα τραβήξουν τις τοξίνες από το σώμα σας μέσω του δέρματος. Επί του δεύτερου 20 λεπτου γίνεται η απορρόφηση των μετάλλων από τον οργανισμό.

. Πρώτα θα πρέπει να γεμίσετε το μπάνιο με ζεστό νερό. Στη συνέχεια, προσθέστε τα άλατα Epsom όπως προτείνεται παρακάτω:

 

Άτομα που ζυγίζουν από 45 έως 70 κιλά: Ρίχνουν 1 και ½ φλιτζάνι άλατα Epsom στο νερό

 

Άτομα που ζυγίζουν από 70 έως 90 κιλά: Ρίχνουν 2 φλιτζάνια άλατα Epsom

 

Άτομα που ζυγίζουν από 90 και πάνω κιλά: 2 και ½  φλιτζάνια άλατα Epsom

 

Έαν έχει εισχωρήσει κάποια ακίδα στο δέρμα σας, μουλιάστε την περιοχή σε νερό με άλατα Epsom. Θα μπορέσετε ευκολότερα να την αφαιρέσετε και να μειώσετε το οίδημα!

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας www.cosmo-scope.com το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.