25 Χρόνια μετα τον Θάνατο του Freddie Mercury , πεθαίνει η Μητέρα του σε ηλικία 94 Χρονών
Η μητέρα του Freddie Mercury του Jer Bulsara πέθανε στον ύπνο της  σε ηλικία 94 χρονών, σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Freddie.... 25 Χρόνια μετα τον Θάνατο του Freddie Mercury , πεθαίνει η Μητέρα του σε ηλικία 94 Χρονών


Η μητέρα του Freddie Mercury του Jer Bulsara πέθανε στον ύπνο της  σε ηλικία 94 χρονών, σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Freddie.

 

 

Γεννημένη στην Ινδία το 1922, η Jer και ο σύζυγός της Bomi διέφυγαν με τα δύο παιδιά τους Farrokh [Freddie] και Kashmira στο  Middelesex της Αγγλίας το 1964 κατά τη διάρκεια της Ζανζιβαρινής  Επανάστασης.

 

jer2

 

Μετά από αυτό ο Freddie έγινε ένας από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες στην ιστορία της μουσικής, πουλώντας περίπου 300 εκατομμύρια δίσκους ως frontman των Queen.

jer3

 

Σε μία εποχή που το ΛΟΑΤ κίνημα αποτελούσε ταμπού, ο Freddie κρατούσε την περιέργεια του κοινού του χωρίς να αποκαλύπτει τις ερωτικές του προτιμήσεις  αλλά πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του με το συνεργάτη του, Jim Hutton.

 

 

Καθ ‘όλη την καριέρα του, η μητέρα του, Jer, ήταν μία από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του.

 

 

Είχε δηλώσει σε μία συνέντευξή της το 2012: «Ήταν μια πολύ θλιβερή ημέρα, όταν πέθανε ο Freddie μου το Νοέμβριο του 1991, αλλά σύμφωνα με τη θρησκεία μας, όταν είναι η κατάλληλη στιγμή να φύγεις δεν μπορείς να το αλλάξεις. Θα πρέπει να φύγεις»

 

 

«Ο Θεός τον αγάπησε περισσότερο και  τον ήθελε μαζί του και αυτό είναι κάτι που έχω στο μυαλό μου. Καμία μητέρα δεν θέλει να δει τον γιο της να πεθάνει, αλλά, την ίδια στιγμή, ο ίδιος έχει κάνει περισσότερα για τον κόσμο στη σύντομη ζωή του, από ό, τι πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να κάνουν σε 100 χρόνια. »

 

 

Ο Brian Mary, μέλος του συγκροτήματος των Queen γράφει:

 

«Η Jer ήταν μία ζεστή και αφοσιωμένη μητέρα. Όπως ο Freddie , είχε μία έντονη λάμψη στα μάτια της! Αν και έζησε ακολουθώντας την θρησκεία του ζωροαστρισμού ως καλή πιστή, είχε ένα ανεξάρτητο πνεύμα και μια ισχυρή αίσθηση του χιούμορ. Φυσικά εγώ την ήξερα για πάνω από 50 χρόνια, και όταν πήγαινα στο σπίτι των γονιών του Freddie στο Feltham, μόλις λίγα χιλιόμετρα από εκεί που έμενα, στις φοιτητικές μας μέρες, η Jer ήταν μία απασχολημένη μαμά, γεμάτη ζωή και αισιοδοξία. Και ακόμα και τότε, έντονα περήφανη για τα παιδιά της, Freddie και Kashmira. Είναι ίσως αλήθεια να πω ότι στον πατέρα του Freddie που ήταν σταθερά προσηλωμένος στην πίστη των Παρσί, δεν  άρεζε το γεγονός ότι ο Freddie πήρε το δρόμο που πήρε, ως μουσικός της ροκ, και με αρκετά υπερβολικά στοιχεία. Παρ ‘όλα αυτά η υποστήριξη ήταν πάντα εκεί. Αλλά η Jer ήταν πάντα μεγάλη οπαδός της μπάντας μας, και πάντα ερχόταν να μας δει όταν παίζαμε σε κοντινή απόσταση, με τεράστια ενθουσιασμό.»

 

LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 05: Brian May and Freddie Mercury's mother Jer Bulsara attend the Freddie For A Day 65th birthday anniversary party at The Savoy Hotel on September 5, 2011 in London, United Kingdom. (Photo by Dave Hogan/Getty Images)

 

 

«Σε ιδιωτικές στιγμές μαζί μας, μακριά από τα φώτα των προβολέων, τα τελευταία χρόνια η Jer ήταν πάντα έτοιμη με ένα φλιτζάνι τσάι, όταν την επισκεπτόμασταν και μιλούσε για τον« Freddie της », χωρίς συστολές, σα να αισθάνεται ότι δεν ήταν μακριά.

 

 

«Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για την αδερφή του Freddie, την Kash, φυσικά, και όλοι ελπίζουμε ότι θα είναι σε θέση να είναι ήρεμη»

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας www.cosmo-scope.com το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.