Οι 8 Συνήθειες που πρέπει να Κόψετε για να Ζήσετε Ευτυχισμένοι
Σταματήστε να αναβάλετε τους στόχους σας!   Μερικοί άνθρωποι ονειρεύονται την επιτυχία ενώ άλλοι άλλοι ξυπνάνε από το πρωί και εργάζονται σκληρά γι αυτήν.... Οι 8 Συνήθειες που πρέπει να Κόψετε για να Ζήσετε Ευτυχισμένοι


Σταματήστε να αναβάλετε τους στόχους σας!

 

Μερικοί άνθρωποι ονειρεύονται την επιτυχία ενώ άλλοι άλλοι ξυπνάνε από το πρωί και εργάζονται σκληρά γι αυτήν. Να έχετε πειθαρχία. Το να αναβάλετε μια δουλειά κάνει τα πράγματα χειρότερα και πιο δύσκολα για εσάς. Αυτό που δεν ξεκινάει σήμερα δεν θα τελειώσει αύριο! Δεν υπάρχει τίποτε πιο αγχωτικό από το να πλανάται αιώνια μια ημιτελής εργασία! Το μυστικό για να «πάρετε μπρός» είναι απλά το να ξεκινήσετε!

Μόλις ξεκινήσετε το πράγμα θα αρχίσει να κυλάει βήμα βήμα!

 

 

Σταματήστε να κατηγορείτε τους άλλους και να δημιουργείτε δικαιολογίες!

 

Σταματήστε να κατηγορείτε τους άλλους γι αυτά που έχετε ή δεν έχετε, γι αυτά που νιώθετε ή δε νιώθετε! Όταν κατηγορείτε τους άλλους για ό,τι οι ίδιοι περνάτε, αρνείστε τις ευθύνες σας και διαιωνίζετε το πρόβλημα. Αρχίστε να παίρνετε την ευθύνη για τη ζωή σας. Το να κατηγορείς τους άλλους είναι μια θλιβερή δικαιολογία και οι δικαιολογίες είναι το πρώτο βήμα προς την αποτυχία! Εσείς και μόνο εσείς είστε υπεύθυνοι για τις επιλογές ζωής και τις αποφάσεις σας.

 

 

Σταματήστε να αποφεύγετε τις αλλαγές!

 

Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε άνετα εδώ που βρισκόμαστε ακόμα και αν ολόκληρο το σύμπαν αλλάζει συνεχώς γύρω μας. Μόνο όταν αλλάζουμε και βγαίνουμε από τη ζώνη ασφάλειας μας εξελισσόμαστε και γινόμαστε καλύτεροι. Αυτό είναι μία αλήθεια που πρέπει να αποδεχθούμε και είναι ζωτικής σημασίας για την εξέλιξή μας. Μην ξεχνάτε πως όσο καλή ή κακή είναι η κατάσταση τώρα, αυτό είναι κάτι που θα αλλάξει και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Τα πάντα αλλάζουν στη ζωή. Αποδεχτείτε το και συνειδητοποιήστε το γεγονός ότι οι αλλαγές συμβαίνουν για ένα λόγο.

 

 

Σταματήστε να επιπλήττετε τον εαυτό σας!

 

Τίποτα δεν θα σας «ρίξει» πιο γρήγορα από το να επιπλήττετε τον εαυτό σας. Το μυαλό είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο όταν χρησιμοποιείται σωστά. Όταν όμως χρησιμοποιείται εσφαλμένα , μπορεί να γίνει πολύ καταστροφικό. Να έχετε επίγνωση του τι λέτε στον εαυτό σας! Όλοι μιλάμε σιωπηλά στους εαυτούς μας αλλά πολλές φορές δεν έχουμε επίγνωση του αντίκτυπου που αυτά τα λόγια έχουν και πόσο πολύ μπορούν να μας επηρεάσουν.

Μία από τις κυριότερες αιτίες που αποτυγχάνουμε είναι η αυτο-αμφιβολία και την αρνητική στάση απέναντι στον εαυτό μας.

Ο τρόπος για να ξεπεράσουμε τις αρνητικές σκέψεις και τα καταστροφικά συναισθήματα είναι να αναπτύξουμε αντίθετα, δηλαδή τα θετικά συναισθήματα που είναι ισχυρότερα και πιο δυνατά από τα αρνητικά. Αντικαταστήστε τις αρνητικές σκέψεις με θετικές και με την πάροδο του χρόνου θα αλλάξετε την πορεία της ζωής σας.

 

Σταματήστε να κατακρίνετε και να γίνεστε επικριτικοί στους άλλους!

 

Η αρνητικότητα που βγάζετε στους άλλους σταδιακά θα ακρωτηριάσει την δική σας ευτυχία!

Όταν πραγματικά αισθανθείτε άνετα με τις δικές σας ατέλειες, δεν θα αισθάνεστε ότι απειλείστε ή προσβάλλεστε από άλλους ανθρώπους.

Σταματήστε να ασχολείστε με τους άλλους και επικεντρωθείτε στον εαυτό σας.

Αφήστε την βελτίωση και ανάπτυξη της ζωής σας να σας κρατάει απασχολημένους ώστε να μην κριτικάρετε τους άλλους.

 

 

Σταματήστε να ζείτε σε άλλο τόπο και χρόνο!

 

Μερικοί άνθρωποι περνούν όλη τη ζωή τους προσπαθώντας να ζήσουν σε άλλο τόπο και χρόνο. θρηνούν για το πώς  ήταν, τι θα μπορούσαν να είχαν κάνει, ή τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Ωστόσο, το παρελθόν έχει φύγει, και το μέλλον δεν υπάρχει. Όσο χρόνο και αν ξοδεύουμε στη σκέψη και μετανιώνοντας για πράγματα, δεν αλλάζει τίποτα.

 

Πρέπει να ζούμε το τώρα. Το σήμερα. Για να ζήσουμε τη στιγμή  απαιτείται να είμαστε ενεργοί και να έχουμε επίγνωση του παρόντος. Μην φαντασιώνεστε να είστε σε διακοπές ενώ δουλεύετε και μην ανησυχείτε για τη δουλειά που συσσωρεύεται στο γραφείο σας ενώ κάνετε διακοπές! Ζήσε για το τώρα! Παρατήρησε την ομορφιά γύρω σου!

 

Σταματήστε να προσπαθείτε να γίνετε κάποιος που δεν είστε!

 

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη ζωή είναι είσαι ο εαυτός σου σε έναν κόσμο που προσπαθεί να σε κάνει όπως όλοι οι άλλοι. Κάποιος θα είναι πάντα πιο όμορφος, κάποιος θα είναι πάντα πιο έξυπνος, κάποιος θα είναι πάντα πιο νέος, αλλά ποτέ κάποιος δεν θα είναι Εσύ. Μην αλλάξεις ώστε να αρέσεις σε κάποιους. Να είσαι ο εαυτός σου και οι σωστοί άνθρωποι θα σ ‘αγαπούν  και εσύ ο ίδιος θα αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου!

 

 

Σταματήστε να είστε Αχάριστοι!

 

Να είστε ευγνώμονες για όλα. Ακόμα και για τα πράγματα που δεν πήγαν καλά γιατί έκαναν χώρο για άλλα , καινούρια πράγματα. Ευχαριστείστε τους ανθρώπους που αποχώρησαν από τη ζωή σας γιατί έκαναν χώρο για άλλους ανθρώπους. Να ξυπνάτε κάθε μέρα ευγνώμονες γι αυτά που έχετε και κυρίως για την υγεία σας! Κάποιος, κάπου αλλού, παλεύει για τη δική του! Αντί να σκέφτεστε τι δεν έχετε, να σκέφτεστε τι έχετε!

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας www.cosmo-scope.com το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.