Αποφύγετε την Υπερθέρμανση του Λάπτοπ Τοποθετώντας Νομίσματα Πάνω από τα Πλήκτρα!
Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες όταν παίζουμε πολύ ώρα ή εργαζόμαστε σε πάρα πολλά projects στο Λαπτοπ μας είναι η θέρμανση. Οι φορητοί υπολογιστές,... Αποφύγετε την Υπερθέρμανση του Λάπτοπ Τοποθετώντας Νομίσματα Πάνω από τα Πλήκτρα!Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες όταν παίζουμε πολύ ώρα ή εργαζόμαστε σε πάρα πολλά projects στο Λαπτοπ μας είναι η θέρμανση. Οι φορητοί υπολογιστές, ακόμα και οι καλύτεροι, έχουν την τάση να ζεσταίνονται υπερβολικά, όταν τα χρησιμοποιούμε πολλές ώρες. Η μόνη λύση μέχρι τώρα ήταν να κλείσουμε το Laptop και να το αφήσουμε να κρυώσει.

Ένας Ιάπωνας χρήστης ωστόσο, έχει ανακαλύψει ένα μοναδικό hack για να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε αυτό το αιώνιο πρόβλημα, με τη βοήθεια μιας στοίβας χάλκινων νομισμάτων. Ο Akinori Suzuki διαπίστωσε ότι αυτό το πρόβλημα που παρουσιάζεται σχεδόν σε όλα τα Laptop μπορεί να επιλυθεί τοποθετώντας μερικά χάλκινα νομίσματα στο πάνω μέρος του πληκτρολογίου ώστε να κρυώσει, επωφελούμενοι τους νόμους της θερμοδυναμικής.

Ο Suzuki ανακοίνωσε στο Twitter την ιδέα του, βασιζόμενος σε ένα προηγούμενο παρόμοιο κόλπο στο Macbook Pro του.

Πίσω στο 2012, μια Ιαπωνική ιστοσελίδα διαπίστωσε ότι το Macbook Pro με Retina Display ζεσταινόταν αρκετά, ακόμα και αν λειτουργούσε με ρυθμίσεις εξοικονόμησης ενέργειας. Οι προγραμματιστές της ιστοσελίδας χρησιμοποίησαν θερμοδυναμικό σάρωτή για να ανακαλύψουν τους πραγματικούς λόγους που το Macbook Pro ζεσταίνεται τόσο. Κατά τη διάρκεια της σάρωσης βρήκαν ότι η θερμότητα επικεντρώνεται στο το πίσω μέρος του υπολογιστή, κάτι που ήδη γνώριζαν. Ενώ όμως η Ιαπωνική ιστοσελίδα δε μπόρεσε να κάνει και πολλά με την ανακάλυψή της, ο Suzuki εμπνεύστηκε από αυτή και αποφάσισε να στοιβάξει νομίσματα των 10 γιεν, των οποίων το βασικό υλικό κατασκευής τους είναι ο χαλκός, πάνω στο Laptop του.
Επέλεξε χάλκινα νομίσματα, επειδή ο χαλκός έχει πολύ μεγαλύτερη θερμική αγωγιμότητα από το αλουμίνιο ή το πλαστικό – από το οποίο κατασκευάζονται οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές. Ο Suzuki εφάρμοσε με τον τρόπο αυτό τους νόμους της θερμοδυναμικής στο Laptop του. Πως λειτούργησε η ιδέα; Τα χάλκινα νομίσματα που στοίβαξε στο Laptop του είναι πιο κρύα από τον ίδιο το φορητό υπολογιστή, έτσι αρχίζουν η θερμότητα μεταβιβάζεται σε αυτά, έτσι ώστε να εξισορροπηθεί στο σύστημα κέρματα-Λάπτοπ.

Η εκπληκτική ιδέα του Suzuki λειτούργησε και τα χάλκινα νομίσματα «απορρόφησαν» τη θερμότητα που διαφορετικά θα προκαλούσε προβλήματα στην κεντρική μονάδα επεξεργασίας του φορητού υπολογιστή του.
Στο Tweet του ο Suzuki λέει ότι, “Αν κάποιος έχει προβλήματα υπερθέρμανσης στο MacBook Pro του, ας δοκιμάσει να χρησιμοποιήσει κέρματα των 10 γιεν. Ο χαλκός του γιεν είναι ο καλύτερος αγωγός θερμότητας ακόμα και από το αλουμίνιο του υπολογιστή και μπορεί να απορροφήσει την θερμότητα.

Το Tweet του Suzuki έγινε σύντομα viral σε όλο τον κόσμο. Κάποιοι πειραματίστηκαν με τα χάλκινα νομίσματα και σε άλλες συσκευές και διαπίστωσαν ότι το κόλπο λειτουργεί ακόμα και στους πύργους των επιτραπέζιων υπολογιστών.

Αν και το μικρό πείραμα του Suzuki δεν έχει επιβεβαιωθεί από κανένα επιστήμονα, μπορείτε όλοι να το δοκιμάσετε. Τα 10λεπτα, 20λεπτα και 50λεπτα του ευρώ είναι κατασκευασμένα από κράμα χαλκού.

http://mycitynet.gr

Για περισσότερα νέα σχετικά με Επιστημονικά Νέα κάντε like στην σελίδα στο facebook