8  κακές συνήθειες που σας αδειάζουν το πορτοφόλι ακόμη κι αν έχετε ένα λογικό εισόδημα
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, που πήγαν όλα τα χρήματά σας; Έχετε αναρωτηθεί γιατί δεν υπάρχουν χρήματα στον τραπεζικό σας λογαριασμό στο τέλος κάθε μήνα; Εδώ... 8  κακές συνήθειες που σας αδειάζουν το πορτοφόλι ακόμη κι αν έχετε ένα λογικό εισόδημα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, που πήγαν όλα τα χρήματά σας; Έχετε αναρωτηθεί γιατί δεν υπάρχουν χρήματα στον τραπεζικό σας λογαριασμό στο τέλος κάθε μήνα;

Εδώ είναι οι 8 κορυφαίες συνήθειες που μπορεί να σας αδειάζουν το πορτοφόλι ακόμη κι αν έχετε ένα λογικό εισόδημα:

Ξοδεύετε περισσότερο όσο αυξάνεται το εισόδημά σας

Δεν να κάνετε την ζωής σας καλύτερη, όταν μπορείτε. Ωστόσο, εάν είστε ένα πρόσωπο που συνεχώς αναζητεί τρόπους για να ξοδέψει χρήματά, θα βρείτε τον εαυτό σας κατά πάσα πιθανότητα σε μια δύσκολη κατάσταση αρκετά σύντομα. Εάν συνεχώς αυξάνετε τις δαπάνες σας, μαζί με οποιαδήποτε αύξηση στο εισόδημά σας (ή ακόμα και χωρίς αυτό), θα είναι δύσκολο να κάνετε κάποια πραγματική εξοικονόμηση χρημάτων.

Προσπαθήστε να κρατήσετε τις δαπάνες σας σε ένα σταθερό επίπεδο, μαζί με τη διερεύνηση τρόπων για να αυξήσετε το εισόδημά σας. Αυτή είναι η διαδρομή προς την επιτυχία!

Εστιάζετε στο παρόν χωρίς να ενδιαφέρεστε για το μέλλον

Συνήθως, όταν οι άνθρωποι βρίσκουν δύσκολο να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα, επιλέγουν να το αγνοήσουν. Αυτό σίγουρα οδηγεί στην καταστροφή. Το ίδιο συμβαίνει και με τα οικονομικά σας. Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι επικεντρώνονται στις σημερινές τους ανάγκες, νομίζοντας ότι οι μελλοντικές ανάγκες θα καλυφθούν με κάποιο τρόπο.

Θα χρειαστεί σκεφτείτε το μέλλον με μια προοπτική, κάθε φορά που παίρνετε κάποια οικονομική απόφαση.

Νομίζετε ότι είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσετε την εξοικονόμηση

Όταν είσαι νέος, είναι εύκολο να παρασυρθείς από τα χρήματα και τις διάφορες απολαύσεις μπορούν να αγοράσουν . Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσετε την εξοικονόμηση ή επένδυση. Λάθος! Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να εξοικονομήσετε ένα μέρος του εισοδήματός σας, δεν έχει σημασία πόσο χαμηλό ή υψηλό εισόδημα σας είναι!

Ξεκινήστε την εξοικονόμηση σήμερα!

Δεν διατηρείτε αρχείο των χρημάτων σας

Όλοι πιστεύουμε ότι ξέρουμε από που προέρχονται τα χρήματά μας και πού καταλήγουν. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι αλήθεια για τους περισσότερους από εμάς. Μπορεί να γνωρίζουμε τις μεγάλες μας δαπάνες, αλλά τα μικρά ποσά είναι αυτά που συνήθως “τρώνε” τα οικονομικά μας περισσότερο από τα μεγάλα.

Είναι μια εξαιρετική ιδέα να ξεκινήσετε κρατώντας ένα βιβλίο για όλα τα έσοδα και τα έξοδά σας, και για τις μεγάλες αλλά και για τις μικρές σας δαπάνες. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε μια πολύ καλύτερη ιδέα για τα οικονομικά σας.

Η έλλειψη του προϋπολογισμού ή και ο κακός προϋπολογισμού

Θα πρέπει να έχετε ένα ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο προϋπολογισμό, έτσι ώστε να καταφέρετε να πραγματοποιήσετε  όλα τα σχέδια σας με επιτυχία.

Κάντε έναν προϋπολογισμό και να επιμείνετε σε αυτόν! Σε περίπτωση απουσίας ενός προϋπολογισμού, είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείτε και να δεσμευτείτε από περιττές δαπάνες.

Η διατήρηση μιας ασάφειας μεταξύ των αναγκών, των επιθυμιών και των οικονομικών σας!

Για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κάνετε έναν διαχωρισμό σχετικά με τις ανάγκες σας, σε απαραίτητες, ωφέλιμες και στις μη σημαντικές. Θα πρέπει να καθορίσετε  την προτεραιότητα στους οικονομικούς σας στόχους. Να είστε σαφής σχετικά με τους στόχους σας και να τους γράφετε. Κάντε μια ανασκόπηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να κρατήσει τον εαυτό σας σε καλό δρόμο.

Αγνοείτε τα χρέοι σας

Πρώτα απ ‘όλα, στη λίστα των οικονομικών σας πρέπει να είναι να πληρώσετε τα χρέοι σας. Φτιάξτε ένα σχέδιο και επιμείνετε σε αυτό, δεν έχει σημασία τι.

Συνεχή αναβάθμιση των ηλεκτρονικών gadgets σας

Δεν υπάρχει κανένα όριο σε αυτό. Ενώ δεν υπάρχει καμία ζημιά στα gadgets που χρειάζεστε πραγματικά, αγοράζετε καινούρια μόνο επειδή υπάρχει αυτή η επόμενη έκδοση του κινητού που διατίθενται στην αγορά σίγουρα θα σας προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό.

Αναλάβει την ευθύνη για τη δαπάνη της ζωής σας σήμερα. Κάντε ότι πρέπει να γίνει τώρα. Μπορείτε να το κάνετε. Όπως δήλωσε ο William Shatner, «Αν εξοικονόμηση χρημάτων είναι λάθος, δεν θέλω να είμαι σωστός.»

Επιμέλεια-Μετάφραση: copyrights © www.cosmo-scope.com

lifehack.org

Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο.