Μπορεί να μοιάζει με έναν απλό παλιό κορμό δέντρου αλλά αν κοιτάξετε προσεκτικά θα εκπλαγείτε!
Με  την πρώτη ματιά αυτό το δέντρο μοιάζει λυπημένο, σαν να έχει σαπίσει και να έχει πέσει στο έδαφος. Αλλά αν πλησιάσετε κοντά θα... Μπορεί να μοιάζει με έναν απλό παλιό κορμό δέντρου αλλά αν κοιτάξετε προσεκτικά θα εκπλαγείτε!

Με  την πρώτη ματιά αυτό το δέντρο μοιάζει λυπημένο, σαν να έχει σαπίσει και να έχει πέσει στο έδαφος. Αλλά αν πλησιάσετε κοντά θα συνειδητοποιήσετε πως οι εκδορές έχουν γίνει εσκεμένα.

Υπάρχει μια ολόκληρη πόλη αποτυπωμένη σε αυτόν τον κορμό! Η ξυλογλυπτική που έχει ξεκινήσει από την Κίνα, είναι μια μορφή τέχνης που εφαρμόζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Οι γλύπτες χρησιμοποιώντας μονάχα σμίλες δημιουργούν καταπληκτικά έργα τέχνης!

ksyloglyptiki

Ο Zheng Chunhui είναι ο δημιουργός αυτού του έργου.  Το έργο αυτό αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο σε μήκος γλυπτό παγκοσμίως και του πήρε 4 χρόνια για να το ολοκληρώσει. Το γλυπτό αυτό ονομάζεται «Along The River During The Quinming Festival» και έχει μήκος που πλησιάζει τα 3,5 μέτρα! Ο Chunhui  εμπνεύστηκε από έναν διάσημο πίνακα του Zhang Zeduan που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία:

Zhang-Zeduan-zografia

Το γλυπτό καλύπτει μια περιοχή 11 μέτρων και πάνω του υπάρχουν 550 διαφορετικά  στοιχεία που αναπαριστούν ένα ανοιξιάτικο φεστιβάλ κατά μήκος του ποταμού.

ksyloglyptiki-2

 

ksyloglyptiki-3

Μετάφραση-επιμέλεια: cosmo-scope.com