Τολμηρή εξερεύνηση στο εσωτερικό παγετώνων!
Σκαρφαλώνουν σε λεπτό πάγο, περπατάνε σε σχηματισμούς που λιώνουν στο πέρασμά τους, αναρριχώνται σε γλιστερές επιφάνειες και εν πολλοίς θέτουν τη ζωή τους σε... Τολμηρή εξερεύνηση στο εσωτερικό παγετώνων!

Σκαρφαλώνουν σε λεπτό πάγο, περπατάνε σε σχηματισμούς που λιώνουν στο πέρασμά τους, αναρριχώνται σε γλιστερές επιφάνειες και εν πολλοίς θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο προκειμένου να απολαύσουν το παγωμένο γαλάζιο τοπίο των παγετώνων αλλά και να εκπαιδεύσουν τον κόσμο σχετικά με τον επισφαλή χαρακτήρα των παγετώνων, να ευαισθητοποιήσουν όσον αφορά στο λιώσιμο των πάγων.

alaskier1

Οι τολμηροί εξερευνητές και οι… παλαβοί αναρριχητές δεν διστάζουν να αγγίξουν τον πάγο, να γλιστρίσουν σε κρύες επιφάνειες και να φτάσουν στην κορυφή, προσφέροντας στους θεατές μαγικές εικόνες.

alaskier2

Οι φωτογραφίες ανήκουν σε έναν από αυτούς: Στον 28χρονο φωτογράφο και αναρριχητή Αlan Gordon, ο οποίος, μαζί με τους συντρόφους τους έκαναν διάφορα ταξίδια μέσα σε ένα έτος σε παγετώνες στην περιοχή Τζούνο της Αλάσκας.

alaskier3

Ρωγμές, σήραγγες, προεξοχές, όλα σχηματισμένα στο εσωτερικό ενός παγετώνα, όλα πλημμυρισμένα από ένα εντυπωσιακό γαλάζιο χρώμα που… τυφλώνει!

alaskier4

Κι αν η δική τους αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο, ο σκοπός της ομάδας δεν είναι άλλος από το να καταδείξουν στον κόσμο την ομορφιά των παγετώνων που λιώνουν, όμως, και χάνονται.

alaskier5

“Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι καταστροφική. Οι εικόνες και το βίντεο που τραβήξαμε ελπίζω να υπενθυμίσουν στους ανθρώπους πως το περιβάλλον χρειάζεται τη διαρκή προσοχή μας και την προστασία μας”.

alaskier6

alaskier7

alaskier8

alaskier9