Ένα ποτάμι που τρέχει… βραστό νερό!
Τα νερά του ποταμού Mayantuyacu, που βρίσκεται στο κεντρικό Περού, καίνε στ’ αλήθεια! Ο ποταμός ανακαλύφθηκε από τον περιβαλλοντολόγο-ερευνητή Andrés Ruzo, ο οποίος ακολούθησε... Ένα ποτάμι που τρέχει… βραστό νερό!

Τα νερά του ποταμού Mayantuyacu, που βρίσκεται στο κεντρικό Περού, καίνε στ’ αλήθεια! Ο ποταμός ανακαλύφθηκε από τον περιβαλλοντολόγο-ερευνητή Andrés Ruzo, ο οποίος ακολούθησε τις σχετικές διηγήσεις του παππού του, αναφορικά με την ύπαρξη του ποταμού. Το συνολικό μήκος του ποταμού είναι 6.437 χιλιόμετρα, βρίσκεται στην καρδιά του Αμαζονίου και είναι τόσο ζεστός που… βράζει!

manyha2

manyha1

Ο Ruzo παρουσίασε τα ευρήματά του στον επιστημονικό κόσμο, συγγράφονται μάλιστα κι ένα βιβλίο με τίτλο The Boiling River: Adventure and Discovery in the Amazon. Αργότερα, σαν διδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Southern Methodist, ο Ruzo θέλησε να ανακαλύψει μόνος του την αλήθεια και κάπως έτσι το μεγάλο του ταξίδι στο μύθο ξεκίνησε! Ο ίδιος προσπαθεί πλέον να διατηρήσει το ποτάμι και τον περιβάλλοντα χώρο που καταστρέφονται από τη μόλυνση και την υλοτόμηση.

manyha3

manyha4

manyha5